marți, 15 noiembrie 2011

Cum facem o floare pentru par?

 Vrei sa-ti realizezi propria clema de par? Am o idee de floare de par superba.Vezi pas cu pas cum se realizeaza.:)Ai nevoie de:
o bucata de material de orice doriti
ace
ac si ata
clama pentru par
foarfece
lipici puternic(super glue sau silicon)
rigla
un nasturePasul 1:Taiati patrate din material.Eu am folosit dimensiunea de 3 cm jum.si am avut nevoie de 14 patrate(petale).Poti folosi si mai putine bucati si dimensiune diferita in functie de cat de mare vrei sa-ti iasa floarea.

Pasul 2:Impatureste patratul pe jumatate unind 2 colturi opuse pentru a iesi un triunghi.Dupa aceea calca triunghiul cu fierul de calcat pentru a-si mentine forma.Pasul 3:Impaturirea numarul 2 ca la pasul 2


Pasul 4:Impaturire 3 exact ca la pasii 2 si 3 pentru a face un triunghi mai mic.


Pasul 5:Indoaie colturile triunghiului cu degetele tinand colturile triunghiului cu partea in sus exact ca in imagine.

Pasul 6: Indoaie cat de mult vrei dupa bunul plac apoi cand intorci triunghiul va rezulta petala finala a floarei in curs.Folosind un  ac fixeaza petala.Pasul 7:Taie partea din spate a petalei ramase apoi cu acul si ata uneste petalele formand floarea.
Pasul 8:Taie un cerc din material avand dimensiunea cat sa acopere partea din spate a floarei si lipeste-o cu lipici puternic.Pasul 9:Inveleste un nasture cu dimensiunea potrivita cu material, umple mijlocul floarei cu lipici cat sa umpli golul si apoi aplica nasturele astfel incat sa acoperi mijlocul, insa ai grija sa nu-ti iasa lipici pe marginea nasturelui.

Pasul 10:Ultimul pas este lipirea clemei pe partea din spate a floarei realizate.Dupa ce s-a uscat lipiciul este gata de pus in par:)
 ... si voila:D
Enjoy:*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu