miercuri, 21 decembrie 2011

Cum facem prajitura "Bradul de Craciun"?


Prajitura "Bradul de Craciun" este o reteta asemanatoare cu praitura "caciula lui Mos Craciun" pentru ca are ingrediente asemanatoare:negrese si capsuni.Vezi cum poti realiza prajitura "Bradul de Craciun" pas cu pas:

Ingrediente prajitura "Bradul de Craciun":
o tava de negrese, racita si taiata in forme rotunde
glazura cu crema de branza(reteta de mai jos)
24 de capsuni mici
fondant galben in forma de stea sau jeleuri:)
bombonele rotunde colorate
praf de sclipici comestibil(suplimentar)

Glazura:
 1/2 de pachet de unt
1 pachet crema de branza
zahar pudra
zahar vanilat

Pasul 1: Coace negresa cu reteta dorita.Aluatul de negrese il poti pune direct in forme rotunde la copt sau il poti taia ulterior in forme rotunde.
Dupa ce s-au copt negresele si s-au racit, adauga cate o capsuna careia i-ai taiat baza plat ca sa stea bine:)

Pasul 2: Prepara glazura astfel:
Amesteca crema de branza cu untul si adauga zaharul vanilat si zaharul pudra cate putin pana se omogenizeaza si se face o pasta cremoasa.
Aceasta glazura se introduce intr-o punga, se face o gaura si se aplica pe capsuna incepand cu varful.Se aplica putina presiune si tragi usor pana formezi frumosul bradut.

Pasul 3: Decoreaza:pune in varful bradutului o stea din fondant galben sau jeleu in forma de stea.Pe crengutele bradului pune bombonelele care  imita globurile, iar suplimentar adauga sclipici.

Enjoy:)

3 comentarii:

  1. Eu am o nelamurire...cum a iesit glazura verde??

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar nu am precizat, am adaugat putin colorant alimentar.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai trebuia oare precizat?Doamne...mare e gradina Ta!

      Ștergere