miercuri, 28 septembrie 2011

Cum facem bombe pentru baie?
Toti iubim bombele de sapun pentru baie, de aceea va voi prezenta pas cu pas cum facem bombe pentru baie.Pentru aceasta reteta folosim ingrediente pe care le putem procupa cu usurinta.Asadar avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente uscate:
Bicarbonat de sodiu: 225 grame
Acid citric: 112,5 grame
Amidon de porumb: 112,5 grame
Sare de mare: 112,5 grame

Ingrediente umede:
Apa:7 linguri
Ulei esential: 2 lingurite
Ulei: 2  linguri (orice ulei vegetal)
Colorant alimentar: 1-2 picaturi

Pasul 1:Puneti toate ingredientele uscate intr-un bol mare de preferat din sticla si amestecat.

Pasul 2: Amestecati ingredientele umede impreuna.(le puteti pune intr-un borcan si sa-l agitati).Apoi in timp ce amestecati adaugati incet in cantitati mici de lichid in ingredientele uscate.

Pasul 3:Daca continutul face spuma inseamna ca ati turnat lichid prea repede.Daca se intampla amestecati repede continutul pana cand reactia incetineste.
Dupa ce terminati de adaugat lichidul, continutul  ar trebui  sa aiba o consistenta usoara de nisip umed.
 Pasul 4: Introduceti continutul in orice forma aveti si doriti.Este posibil sa nu reusiti din prima si sa se destrame insa incercati pana va iese cum doriti.Scoateti apoi imediat din forme si lasati sa se usuce.
Pentru a face forme interesante puteti folosi:tavi pentru gheata, forme de bomboane, forme briose.etc.
Aveti grija sa nu le lasati intr-un mediu cu umiditate crescuta pentru ca le face active si sa le folositi in termen de 6 luni.
Din tot continutul mi-au iesit 4 bombe, daca doriti mai multe mariti cantitatile.Cand doriti sa le utilizati nu trebuie decat sa le puneti in cada cu apa calda si sa va relaxati.
Enjoy!
Descriere: Cum facem bombe pentru baie?


Un comentariu: