marți, 10 ianuarie 2012

Cum facem un pompon?

 Pompoanele sunt ornamente pentru interior sau exterior care arata foarte bine fiind asortate cu ce este in jur.Pompoanele de acest gen sunt folosite chiar si in decoratiunile de nunti , dar arata magnific si in camera.Sper sa va placa.Vezi cum poti face propriul pompon pas cu pas:

Pentru a realiza pompon-ul ai nevoie de:
o lampa de hartie (o lapa cu dimensiunea de 23cm si 2 lampi cu dimensiunea de15 cm)
2-3 metri de material (3 metri pentru lampa de 23 cm si 2 metri pentru lampile de 15 cm)
pistol cu lipici(silicon)
panglica


 Pasul 1: Cu ajutorul unei forme cerc din carton traseaza conturul pe material si apoi decupeaza.Cercurile trebuie de aiba diametrul de 5-10 cm.

 Pasul 2: Indoaie cerculetul de material in 2 si aplica lipici in centrul cercului si apoi mai indoaie o data cercul si aplica din nou lipici in centru.


 Pasul 3: Ataseaza "florile" obtinute pe lampa.



 In final pomponul va arata asa.Este superb:)

 Pasul 4: Cu ajutorul uor agatatoare si panglici, le poti prinde de tavan si vor arata minunat.

 In imagine sunt pompoane de diferite culori care se combina frumos.


2 comentarii:

  1. Am facut si eu deacestea , doar ca eu nu ii inceiam pe o lampa ci pe o sfera facuta in tehnica aceasta ... Umfli un balon . il legi , il ung cu clei , infasori cu ata si lasi sa se usuce 24 ore , apoi daca e pine uscata ata spargi balonul c un ac , el iese si ramiine doar sfera ... speer ca ti-am fost de ajutor

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac foarte mult si imi doresc sa fac pentru beba care o sa vina in Octombrie, insa unde pot gasi aceste lampe de hartie + pistil cu lipici? Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere